Mn lieverd

Mn lieverd
sinds 1 september 2006 bij elkaar :). Iets wat ik in de zomer van 2006 niet voor mogelijk had geacht om zo'n leuke en lieve meid tegen te komen. Inmiddels wonen we sinds oktober 2008 samen in Leeuwarden

A Sioux Indian Prayer


O, Great Spirit
Whose voise I hear in the winds,
And Whose breath gives life to all the world,
hear me. I am small and weak. I need your
strength and wisdom.

Let me walk in beauty, and make my eyes
ever behold the red and purple sunset.

Make my hands respect the things I have
made and my ears sharp te hear your voice.

Make me wise so that I may understand the
things you have taugth my people.

Let me learn the lessons you have hidden
in every leaf an rock.

I seek strenght, not to be greater than my
brother, But to fight my greatest
enemy - myself.

Make me always ready to come to you with
clean heands and straight eyes.

So when life fades, as the fading sunset,
my spirit may come to you whitout shame.



dinsdag 12 februari 2008

First day of "work"

Het vervolg van gister, the story of Senior Blanco goes on :P zoal ik werd genoemd in de bus door de meid die voor ons zat.

Vandaag zouden we de ontmoeting hebben met de mensen van het AWARE project, alleen de jongens waren ons vergeten hoe laat we bij het WSORC moesten zijn. Dus wij zijn netjes om 9 uur aangekomen om te kijken hoelaat het zou zijn, stonden we voor een gesloten deur. Dus wij besloten om nog maar eens verder het eiland te ontdekken en op zoek te gaan naar iguana's en op zoek naar een huur huisje. Nadat we bij een van de rentals langs waren geweest en ons verteld werd dat de manager in het dorp haar zaken aan het regelen was. We kregen te horen dat we het later in de middag nog maar eens moesten proberen, dus zijn wij weer verder gegaan de "highlands" te verkennen en zijn toen bij het Iguana station uit gekomen. Nadat we daar hebben gevraagd wat voor een soort een van de gevonden, werden we verteld dat we wel even rond mochten kijken. Toen kwam er een vrouw naar ons toe met de vraag of ze ons kon helpen en te vertellen dat het station gesloten was en dat ze in een vergadering zaten. Dus wij zijn min of meer weggestuurd, dus wij dachten laten we dan maar weer kijken of Rob en Bryan al weer op het centrum zaten.
Onderweg werden we opgegeven moment lastig gevallen door een buggy, waar er een hoop van rond rijden net als golfkarretjes en brommers. Dus wij hadden zoiets van vent je kan er makkelijk langs, tot dat we eens goed omkeken welke idioot ons lastig viel. Bleken het Rob, Bryan en Steve te zijn. Steve is onderzoeker op het gebied van Mangroven bossen hier op het eiland. Nadat we zijn ingestapt werden we over het eiland rond gereden en lieten Rob en Steve ons de oost kant zien, wauw wat een prachtig stuk alleen zo jammer dat er zo veel kavels en huizen te koop staan voor rijke lui.
Na de rit zijn we eerst nog op Steve's zijn "kantoor" geweest en hebben we het wat over zijn organisatie gehad en over de mangroven en koraalriffen, aangezien dit nauw verband met elkaar heeft.
Het WSORC, Iguana station en nog een aantal andere organisaties werken hier samen onder het AWARE project en delen hun informatie over hun eigen specialiteiten met de andere organisaties.
Na deze reis en ontmoeting zijn we toch weer op het WSORC beland waar we de vraag kregen om mee uit te varen op zoek naar de Illusive Whale Shark. Dus ik spullen bij het hostel halen, kom ik terug blijkt het niet door te gaan omdat er een aantal opvarenden hadden afgezegd. He tis namelijk zo dat er minimaal 6 betalende opvarende moeten zijn om uit te kunnen varen.
Dus als vervanging kregen we de opdracht om een van de ramen op nieuw in te richten met het aantal sightings weer te geven voor de toeristen.
Smiddag zijn we nog wezen snorkelen omdat er een Nurse Shark onder de dock lag van het onderzoeks centrum, terwijl wij aan het snorkelen waren kwam ik nog een koffervisje tegen en Martijn een groene Murene, een rog en een barracuda tegen.
En vanavond is er live muziek in een van de cafés langs de hoofdweg, dus daar zijn wij vanaf nu te vinden.
Foto's zal ik binnenkort posten, want dat duurt wat langer door de traagheid van het draadloze internet.
Adios, Senior Blanco

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Ritsert,
Wat gaaf om al je belevenissen zo te kunnen volgen. Je bent al heel wat ervaringen rijker in dat paradijsje daar. Wie schrijft die blijft, dus ga zo door. Prettig dat je Visa het nu doet. IBG ga ik mee aan de gang. Je hoort nog.
Bert